Vakantiehuis Turkije


Turkije is een mysterieus en veelzijdig land waar altijd wel iets te beleven is. Het land ligt voor het grootste gedeelte in Azië, maar ook ligt een klein gedeelte van het land binnen de Europese grenzen. Het land is al jarenlang populair onder Nederlanders. Na Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Griekenland is het zelfs de meest populaire vakantiebestemming. Veel mensen kiezen ervoor om naar een all inclusive resort te gaan. Dat is leuk voor een aantal dagen, maar dan begint vaak al gauw te vervelen. Een vakantiehuis huren in Turkije is dan ook een prachtig alternatief. Op die manier ziet u vaak ook meer van het land en kunt u genieten van het échte Turkse eten. Veel beter dan het all inclusive eten bij een standaard resort.

Klimaat

Het land is erg groot en heeft daarmee ook verschillende klimaatzones. Langs de kustgebieden geniet men van een mediterraan klimaat. Dat kenmerkt zich met milde winters en warme zomers. Tijdens deze maanden valt er ook nauwelijks regen. In het oosten van het land kent men een gematigd landklimaat, waar regelmatig neerslag valt. In het centrale gedeelte van het land kent men een steppeklimaat. Er is hier relatief weinig neerslag op jaarbasis. De winters zijn verder koel en de zomers zijn vrij warm. De meeste neerslag in het land valt tijdens de wintermaanden.

Belangrijke bezienswaardigheden in Turkije

Turkije is een bijzonder land. Het behoort tot twee continenten en dat zorgt ook voor een mengelmoes van culturen. Zo zijn er westerse invloeden, maar leeft ook de Arabische cultuur erg in het land. De belangrijkste religie is dan ook de islam. Dat zorgt ook voor talloze bijzondere bezienswaardigheden. U vindt er verscheidene westerse items, maar ook voldoende Arabische bezienswaardigheden. Een vakantiehuis huren in Turkije is om die reden ook erg leuk: u leert iets van verschillende culturen.

De Turkse hoofdstad: Ankara

Ankara is de hoofdstad van het land. Het is voornamelijk een industriële en commerciële stad. De stad staat bekend vanwege haar mohair wol en angorawol. Ook muskaatdruiven zijn een goed product van de Turkse hoofdstad. Het historisch centrum is leuk om te bekijken als u hier bent. Vanaf hier heeft u ook een prachtig uitzicht over de stad. Er zijn verscheidene oude gebouwen goed bewaard gebleven. Zo zijn het mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk en de tempel van Augustus zeker leuk om te bekijken. Een vakantiehuis huren in Turkije? Rondom Ankara heeft u vele mogelijkheden. De stad is leuk om te bezoeken en biedt voldoende plezier.

Het noorden

In het noorden grenst het land aan de Zwarte Zee. Aan de kustlijn kunt u verschillende leuke badplaatsen bezoeken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het populaire Samsun. De stad is een van de grootste steden van Turkije en is nog niet bekend bij het grote publiek. Er zijn slechts enkele bezienswaardigheden, maar u kunt er wel lekker aan het strand liggen. Ook Trabzon en Safranbolu zijn aanraders. Wilt u graag een rustige vakantie boeken? Een vakantiehuren in Turkije, en dan specifiek in het noorden, is dan zeker een aanrader.

Het zuiden

In het zuiden van Turkije kunt u genieten van talloze Turkse badplaatsen. Tijdens de zomermaanden is het weer heerlijk en heeft u echt alles wat u nodig heeft voor een zonvakantie. De stranden zijn prachtig, de wateren zijn kraakhelder en het aantal restaurants zijn eindeloos. U kunt hier eens echt genieten van een echt zorgeloze vakantie. Aangezien het zuiden van het land erg populair is, is er een onderscheid gemaakt tussen de verschillende kustlijnen. Hieronder volgen de meest populaire badplaatsen in het zuiden van het land per kust:

Lycische kust:

Marmaris, Dalyan, Fethiye, Gökova, Icmeler, Ölüdeniz, Sarigerme en Turunc liggen aan de Lycische kust van Turkije.

Turkse Revièra:

Tot slot liggen de volgende badplaatsen nog aan de Golf van Antalya: Alanya, Antalya, Belek, Kemer, Lara en Side.

Het westen

In het westen van het land kunt u de populaire stad Izmir bezoeken. De stad is gelegen aan de Egeïsche Zee en is erg verwesterd. Zo wonen er onder andere Duitsers, Engelsen en Nederlanders. Wilt u wel van de Turkse cultuur genieten met een westers tintje? Dan is deze badplaats zeker een aanrader. Enkele andere populaire plaatsen in het westen van het land zijn Bodrum, Gumbet, Bitez, Izmir, Turgutreis, en Tuba liggen aan de Egeïsche kust van Turkije. Kusadasi, Ozdere en Seferihisar liggen aan de Noord-Egeïsche kust van het Europese gedeelte van het land.

Het oosten

Alhoewel het land een populair vakantieland is, is het oosten van Turkije nog niet echt ontdekt door het massatoerisme. Toch heeft dit gebied veel te bieden. Vooral natuurliefhebbers kunnen hier een bezoekje aan brengen. Onder andere het Kacjargebergte en het maandlandschap Cappadocië is hier gelegen. Het oosten van het land is wonderbaarlijk schoon en er zijn verschillende erfgoederen van de Armenen aanwezig. Een vakantiehuis huren in Turkije om de natuur te bekijken? Overweeg dan zeker het oosten van het land.

Vervoer

De gemakkelijkste manier om vanaf Nederland naar Turkije te reizen is per vliegtuig. De vlucht vanaf Schiphol naar Bodrum duurt circa 3,5 uur. Het Aziatische land heeft verscheidene luchthavens. De belangrijkste luchthavens bevinden zich in Istanbul en Ankara. Daarnaast zijn er ook nog drukke luchthavens bij Izmir, Antalya en Dalaman. Als u wilt kunt u het land ook bereiken per boot. Vanaf Griekenland gaan er bijvoorbeeld diverse boottochten naar het land. U kunt vanaf verschillende Griekse eilanden het land bereiken. Als u in Turkije wilt reizen, kunt u gebruikmaken van het openbaar vervoer. Over het algemeen is dat hier goed geregeld. Zowel overdag als ’s nachts rijden er bussen. Het is goedkoop, betrouwbaar en de bussen rijden over het algemeen op tijd.

Waarom vakantiehuis huren in Turkije?

Een vakantiehuis huren in Turkije kent meerdere voordelen. Het populaire vakantieland staat vooral bekend vanwege haar all inclusive resorts. Het nadeel daarvan is, is dat u vaak ‘vastgeplakt’ zit aan het resort. Dat is ontzettend jammer, want het land heeft namelijk ontzettend veel te bieden. U kunt er verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken en het huren van een vakantiehuis is vaak ook nog eens veel voordeliger. Wilt u cultuursnuiven in het land? Een vakantiehuis huren in Turkije is dan een goede optie.

Belangrijke feestdagen
Het land heeft verschillende feestdagen. De officiële feestdagen in het land zijn:
• 1 januari: Nieuwjaarsdag
• 23 april: Çocuk Bayramı (Dag van het Kind)
• 1 mei: Dag van de Arbeid
• 19 mei: Jeugd- en Sportdag (Herdenking van Atatürk)
• 15 juli: Dag van de Democratie en de Vrijheid
• 30 augustus: Dag van de Overwinning
• 29 oktober: Dag van de Republiek (+ voorafgaande avond)
Daarnaast gelden de volgende islamitische feestdagen als officiële vrije dagen:
• Suikerfeest (Ramazan Bayramı) (3 dagen + voorafgaande avond)
• Offerfeest (Kurban Bayramı) (10 dagen)
• Een week voordat het Offerfeest begint zijn de meeste Turkse inwoners al vrij: in 2017 van zaterdag 26 augustus t/m maandag 4 september.

Taal
De Turkse taal wijkt af van de meeste Europese talen. Het is namelijk niet van Indo-Germaans oorsprong, maar behoort tot de Oeral-Altaïsche taalgroep. Onder deze groep behoren onder andere ook het Mongools (en mogelijk zelfs ook het Koreaans). De taal heeft diverse ‘leenwoorden’ overgenomen vanuit de Arabische en Perzische taal.

Leuke weetjes en feiten
In het Arabische land doen zij sommige dingen net iets anders dan wij gewend zijn. Hieronder volgen enkele grappige weetjes en feiten:
• Istanbul is de enige stad die in twee continenten ligt, namelijk Europa en Azië;
• ‘Turqoise’ is afgeleid van ‘Turk’, welke verwijst naar de blauwe zee aan de zuidelijke kust van het land;
• Twee van de zeven wereldwonderen bevinden zich in het land, namelijk de Tempel van Artemis en het Halicarnassus Mausoleum;
• Hatay is de eerste kerk die ooit gebouwd is, welke in Turkije staat;
• De meeste Turkse inwoners hebben pas sinds 1934 een achternaam;
• Sinterklaas is geboren in Patara, Turkije.

Vakantiehuis huren in Turkije: start direct met vergelijken
Wilt u graag een vakantiehuis huren in Turkije? Start dan direct met vergelijken en reserveer vandaag nog een van onze vakantiehuizen in het Aziatische land. U heeft keuze uit diverse regio’s, honderden plaatsen en tienduizenden vakantiehuizen. Wilt u graag een vakantiehuis huren in Turkije, maar heeft u toch nog enkele vragen? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. We helpen u graag met al uw vragen.

Lees meer

Lees minder

Geen resultaten gevonden, wellicht toch interessant voor u:

Tina

 Kroatië

16GS Gingerbread Cottage w/ Hot Tub

 Mount Baker/Glacier, USA

El Mas

 L'Escala, Spanje

Apartment 5 Personen

 Oostenrijk

Schwarzwaldblick

 Schonach, Duitsland

Agriletizia (MSS236)

 Italië

Simunica (SRD455)

 Starigrad-Paklenica, Kroatië

Serapias (COG175)

 Frankrijk